Menekülj előre!

Személyre szabott megoldások útkeresőknek, gyógyulni vágyóknak.

Karácsonyi utalvány - hal helyett a háló

[email protected]

Menekülj előre

Mottó:  "Szindbád nem felelt. Az ablakból egy túlsó soron lévő házat nézett, amelyet ezelőtt nagyon jól ismert, amelyet a legszebbnek és legnagyobbnak tartott a városkában, és most úgy látta, hogy kis, szinte gyermekjátékszer nagyságú az a ház, pedig tulajdonképpen semmi sem változott rajta." (Krúdy Gyula: Szindbád, a hajós)

A blog címe sugallja azt a stratégiát, amit érdemesnek tartok követni. Megfigyeléseim szerint a mások által szerencsésnek, kiegyensúlyozottnak, boldognak mondott emberek mindannyian birtokában voltak legalább két dolognak. Az egyik az alkalmazkodási képesség, a másik pedig a felkészültségük a változásra. Ha az életben fel vagy készülve arra, hogy bár Te vagy a hajóskapitány, sajnos mindig jöhet egy áramlat, vihar, bármi, ami eltérít az útról, de rendelkezel valamivel, amibe kapaszkodhatsz, ami segít túlélni, nos, így többszörös az esélyed arra, hogy sikeres legyél.

A kapaszkodók legtöbbször nem kívül vannak. Mint ahogy a változás sem mindig kívül történik.

Erről szól ez a blog. Arról, hogy hogyan készülhetsz fel arra, hogy az iskolából magabiztosan lépj ki a nagybetűs életbe, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb munkahelyet. Hogy hogyan érhetnéd el, hogy ne érezz gombócot a gyomrodban a gondolattól is, hogy be- vagy vissza kell lépni a munkaerőpiacra. Hogy hogyan lehetsz magabiztosabb munkavállaló, miközben körülötted sorra mondanak fel az embereknek. Vagy csak egyszerűen te váltanál már...

A változások könyörtelenül bekövetkeznek az életünkben. Az, hogy ezeket a történéseket fájdalomként, traumaként éljük-e meg vagy kihívást látunk bennük, nagyban befolyásolja az, hogy milyen megküzdési stratégiával rendelkezünk, van-e mihez nyúlnunk. Ha most a gép előtt ülve, ezeket a sorokat olvasva rágondolsz egy interjús helyzetre, és összeszorul a torkod, vagy eszedbe jut, hogy hamarosan befejeződik az iskola és még rendes önéletrajzod sincs, nos, akkor számos teendő vár rád.

Szeretnéd, hogy segítsek? Megmutatom neked, hogy milyen lépésekben tudsz felkészülni a munkahely-keresésre, a visszatérésre és a karrier-váltásra. Kalandra fel! :-)

Tartalomjegyzék

Címkék

Ezek is érdekelhetnek:

Nekünk fontosak:

Összes látogatónk a hónapban: 2535
Összes látogatónk eddig: 366859