Menekülj előre!

Személyre szabott megoldások útkeresőknek, gyógyulni vágyóknak.

Karácsonyi utalvány - hal helyett a háló

[email protected]

Ne félj a versenytől!

Mottó: "Nyitva az ajtó, berreg a vekker, rugdos az ösztön, villog az enter." (Quimby - Amit kergetek) 

Tombol a nyár és már meggyőzted magad, hogy ilyenkor semmi értelme pályázni, állásinterjúra járni, mert amúgy is uborka szezon van? (Nincs! A cégek nem kis része pörög nyáron is, szeptembertől a vezetők szeretnék bemutatni új kollégáikat a munkatársaknak! Persze vannak, akik nyáron lassulnak...) Vagy a fásultság közelében épp már a hócipőd is tele van a rengeteg beküldött, de soha válaszra nem méltatott önéletrajz és sikertelen állásinterjú miatt? Hát akkor lássunk neki, ez az augusztus éppen alkalmas arra, hogy kicsit felszívd magad, felkészülve, lendületesen vághass neki az álláskeresésnek. Amíg mindenki más nyaral és citrom fagyit nyal a strandon, addig mi meneküljünk előre. :-)

Ennek a bejegyzésnek az a célja, hogy kicsit felpiszkálja benned a versenyszellemet. :-) Most összefoglalom neked, hogy miért érdemes kibújnod a csigaházadból és megmérettetned magad.

Az álláskeresés is egyfajta verseny. 

Olyan, amiben jó minél felkészültebben szerepelni, (jó minél hamarabb túl lenni  :-)), és ami után édes a győzelem. Korábban írtunk a diákversenyekről is, olvasd el itt, - attól függően, hogy éppen mennyire vagy érintett, illetve érdekelt. Egy kis versenyszellem jól jön diákként is. Számos olyan dologra fény derülhet, amely, ha passzív maradsz, sosem derülne ki.

Miért jó tehát, ha felpezsdülsz és megmutatod magad a nagyvilágnak?

  • A verseny egy erőpróba. Kívül kerülsz a komfortzónádon, megméretteted magad.
  • A verseny – jellegénél fogva - számos információt nyújthat neked: tanulhatsz magadról, fejlesztheti az önismeretedet.
  • A szereplésedről visszajelzést kapsz, amely a tanulásodat szolgálja. Megtudod, miben kell fejlődnöd, mi az, amit érdemes másképp csinálnod. (Ehhez persze szükségeltetik némi nyitottság a részedről.)
  • Felfigyelhet rád a szakma, a környezeted. A figyelem középpontjába kerülnitöbbféle haszonnal is jár.
  • Megtudhatod, ki támogat, kire számíthatsz, ki a legfőbb kritikusod, és ki az, akire nem számíthatsz. Akár az ellenségeid is felbukkanhatnak. (Ez utóbbi nem feltétlenül kellemes, de hasznos lehet; a tanulásodat, épülésedet szolgálja.)
  • A versenyben új ötletek, gondolatok láthatnak napvilágot, amely által növekszik a kreativitásod, és ezzel a fejlődési irányod is változhat. (Rájöhetsz például, hogy egész másban vagy jó.)
  • Ismeretségekre és ismertségre tehetsz szert.
  • A verseny növeli az ambíciódat és fejleszti a szociális nyitottságodat.
  • A személyes márkád formálásához kiváló „eszköz”, hangsúlyosabbá tehetőek az értékeid és az, hogy miben különbözöl a nagy átlagtól, a konkurenciádtól.
  • A versenyzés fejleszti a kitartásod, a fókuszáltságodat, éberebbé tesz és energizál.
  • A verseny egy kitárulkozás, ahol megmutatod magad. Kiderülhet, milyen érdeklődésre tarthatsz számot.
  • Mivel az életünk hétköznapjaiban nagyon sok versenyhelyzet van (nem szervezett, nem formális, talán észre sem vesszük, hogy versenyben vagyunk), így a megszerzett tapasztalat edzettebbé tesz a hétköznapokban is. Ne félj a versenyektől, ragadj meg minden alkalmat, hogy minél edzettebb legyél.

Amikor a verseny véget ér – akár győztesen, akár „csupán résztvevőként” kerültél ki belőle -, az is eldől, hogy utána is fenn tudod-e tartani az érdeklődést magad iránt – és magadban. Mert igazi győztes akkor leszel.

A nagy eredmények azonban sosem „maguktól” lesznek, rengeteg munka, befektetett energia szükséges és gyakorlás. Versenyezz minél többet, mutasd meg magad a világnak, légy tudatos, szerezz minél több tapasztalatot, hogy az igazi nagy versenyedet már biztonsággal meg is nyerd.

Ne feledd, a verseny után mindig vond le a tanulságokat is! Mi is megtesszük, és tájékoztatni fogunk, hogy a Goldenblog verseny milyen tanulságokkal szolgált számunkra. Hiszen versenyzünk mi is. :-) Szavazz ránk! A blogunkat a "Biznisz" kategóriában találod. Köszönjük! (A like-okat is. ;-))

Tartalomjegyzék

Címkék